Bericht twee.

27 mei 2010 - Ayutthaya, Thailand

Dag05
Op dag 5 het drukke Bangkok achter mij gelaten en met de trein (15bath) naar Ayuthaya vertrokken. Een reis van ongeveer 1,5uur, 70KM. De trein reis opzich was een hele belevenis. Ik kocht een 3e klas kaartje en zat hierdoor tussen de locals en hun goederen. Ik ontmoete een in Amerika wonende Thaise vrouw die graag haar English skills aan mij toonde. Ze was op weg naar haar zus die ze tijdens de vakantie in haar geboorte land opzocht. Later stapte een Vlaams sprekend stel de trein in, Belgen! Zij gingen ook naar Ayuthaya en kwamen direct van het vliegveld. Eenmaal in Ayuthaya aangekomen zijn we metzijn 3e op zoek gegaan naar een guest house, het werd PU IN. Om het in de stad liggende Guest house te kunnen bereiken moest eerst een omringende rivier overgestoken worden. Een kleine veerboot (4Bath) bracht ons veilig aan wal. Na een verfrissende douche in mijn 4 slaapplaats tellende verblijf met badkamer, de markt bezocht. En om 4uurdeel genomen aan een boot trip georganiseerd door het Guest House. Ook de Belgen waren aanwezig. Daarnaast telde onze groep nog een frans stel en een fransman. In totaal een gezelschap van 6man + kapitein 7, natuurlijk. Ayuthaya is een compacte stad, liggend op een soort eiland gevormd door drie omliggende rivieren. Tijdens de boot trip zijn we met een longtail boot het eiland rond gevaren. En gestopt bij alle populaire tempels rond om de rivier. Na ongeveer twee uur waren we het gehele eiland rond en afgezet bij de avond markt, waar ik samen met de Vlamen heb gegeten. Ik at een gerecht met cashewnoten.

Dag06
Op mijn tweede dag in Ayuthaya heb ik een fiets gehuurd. Met de fiets alle grote ruïnes aangedaan en in het park geluncht. Door de Thaise kaart was een keuze maken lastig. Daarom gokte ikvoor een gerecht waarvan de kokkin mij verzekerde dat het met rijst geserveerd werd. De vrouw serveerde inderdaad rijst. Rijst met een soort geroerbakte warme sla.(kleffe sla)De verdere middag rond gefietst en over kleine paden en door woonwijken gereden. Uiteindelijk bij een tempel aangekomen vanwaar ik met mijn fiets in een bootje weer op het eiland werd afgezet. (5Bath) Op het eiland kwam ik de Fransman van de dag ervoor tegen. Frederique, de Fransman was ook op de fiets en we zijn onze tocht samen vervolgt. De lucht was ongemerkt dreigend grijs geworden en hetbegon langaam te regenen. De bui werd al snel heel harde regen. We besloten te schuilen in een klein tempel/huisje in het park. Even verder op stond een meisje op een ongelukkigere schuilplaats. Haar fiets verraden dat zij waarschijnlijk ook toeriste was.Toen het een moment iets zachter was gaan regenen kam het meisje onze kant op gerent. (fiets in de hand) Het meisje bleek Nederlandse. Niet veel later kwam ook het Belgische stel onze kant op om te schuilen. We stonden opeens met zijn 5en in het kleine hutje wat een hele grappige situatie maakte. We hebben ongeveer een uur staan wachten...

Deel dit reisverhaal:

Maarten:
27 mei 2010
Vertel verder!!
Pim:
29 mei 2010
Leuke verhalen, bij het meeste kan ik me wel een plaatje inbeelden haha. Ben benieuwd naar de rest!
sjakkelien:
31 mei 2010
Hé Kjell,
Mooi verhaal, maar ondertussen is jouw reis al weer verder en heb ik al meer verhalen gehoord via de tel.
Is dit nu de reislogger die ik kan blijven volgen, of komt jouw info via waarbeniknu of hoe heet dat?
Onze omzwervingen in NL waren ook erg leuk.
Je bent toch wel weer beter?!
Tot snel horens en ziejoeinjuli
Liefs, je mammie

Laat een reactie achter

* Naam:
* E-mail: (wordt niet getoond)
Website: (optioneel)
* Reactie: